MÅLNINGAR

Under årens lopp har jag till och från försökt lära mig måla. Är tyvärr inte särskilt uthållig så det har blivit sådär en målning vart tredje år, ungefär.

Den teknik jag nästan bara provat hittills är olja, men jag önskar att jag kunde behärska akvarell-målning. Så just nu försöker jag lära mig grunderna för det men har inga alster att visa upp nu.

Har också testat västerländsk kalligrafi. Mycket trevligt, men nu när man fått artros i tummarna funkar inte det heller längre.

Hursomhelst, här är en del av min produktion."Road to heaven", 1974


Detta är min första oljemålning överhuvudtaget. Hade hört att man skulle måla olja på duk och då tar man vad man haver. Jag spände upp en bit jag klippt av ett lakan på en masonitskiva och målade med billiga kinesiska oljefärger. Att jag gillade surrealism och Dali på den tiden går inte att missa. För övrigt hette jag Persson i efternamn på den tiden - därav signaturen."Elisabeth", 1979"


Elisabeth var en korridorkompis i studentområdet Ryd i Linköping. En liten kul poäng är att jag målade med pannån liggande på ett bord. När jag sedan reste upp tavlan förändrades den en hel del. Lite tråkigt att man måste betrakta den snett underifrån för att det ska bli som tänkt, men jag fick lära mig varför proffsen använder staffli."Det oskrivna bladet", 1982


Hade egentligen tänkt göra ett skepp över arket. Men jag tyckte det blev så bra som det blev, och vågade dessutom inte riskera bakgrunden eftersom jag var osäker på om jag skulle gå i land med skeppet(!)."Utskärgård", 1985"


Blandteknik, olja och airbrush."Familjeträd", 2008


Målade denna för att den skulle passa i vårt sovrum när jag hade tapetserat om det. Varje familjemedlem fick välja stilen på sin bokstav."Celsius?", 2007


Litet exempel på kalligrafi. Jag tyckte att det hade varit ett väldigt tjatande om Linné i Uppsalas kulturella kretsar. Staden hade ju en annan inflyttad berömdhet som jag tror folk runt om i världen känner igen namnet på mer än de känner igen Linné. Så det blev ett litet alster på det temat."Marmorering", 2018


Hade köpt en ca 100 år gamma statyett som hade en svart, rätt ful träsockel. Provade att måla en illusion av carrara-marmor istället. Akryl.